Om mig

Jag heter Anna Wideström och är 32 år, är född och uppväxt på Tjörn, en ö som ligger på västkusten.

Jag bor i Högås, mellan Uddevalla och Lysekil. Jag är främst verksam i Uddevalla, Munkedal och Lysekil med omnejd.

Jag har haft egen häst sedan jag var åtta år, i ponnyåren var jag aktiv hoppryttare och tävlade en del. De senaste åren har det varit mer unghästar som lockat mig. Jag sålde nyss mitt halvblodssto Brightness -2010 som jag fött upp och ridit in till hoppryttaren Malin Trollnäs Thuresson i Munkedal eftersom hon visade sig vara en riktig hopptalang.

I maj 2016 köpte jag Euphoria "Effi", en tyrolerhaflinger född 2012 som jag red in och håller på och utbildar, vi har varit ute på några tävlingar, både dressyr och hoppning och hon och är positiv, arbetsvillig och väldigt rolig att rida.

Förutom hästar så är hundar ett stort intresse, en drevervalp (Ebbe) är precis inköpt. Nu är det lydnadsträning som gäller för honom ett tag framöver och till hösten ska han jagas in. Till våren kommer det förhoppningsvis en liten munsterländer som ska användas till fågeljakt uppe i Malung där jag har en jaktstuga. Sambon Pontus har även en jaktlabrador (Nisse) sedan tidigare.

Innan jag utbildade mig till hovslagare så jobbade jag som veterinärassistent på Anna Rudbäck AB vars klinik ligger på Tjörn som till största delen är ambulerande. Där lade jag min grund till intresset för hovslageri. Jag fick upp ögonen för hur hovslageriet fungerar som förebyggande friskvård och hur viktigt det verkligen är för hästens välbefinnande.

Tack vare detta jobb har jag fått en bra erfarenhet om hur det är att åka runt och jobba med hästar på heltid. Jag har även fått lära mig att röntga och läsa av plåtar och gått utbildningen C15 som innebär att man får spruta häst på delegering av veterinär.

Jag har gått kurs för att använda laser för behandling inom veterinärmedicin- hästar och hundar (optilas.se).

Även introduktionskurs i både häst & hundmassage (Axelsons.se).

Shettisen Smilla får pedikyr.